KONSERTIT

Mestari ja Diiva – konserttikiertue siirtyy maaliskuulle 2022

Klassisen laulumusiikin suursuosikkien, basso Jaakko Ryhäsen ja sopraano Johanna Rusasen konserttikiertue Mestari ja Diiva siirtyy maaliskuulle 2022. Syy konserttien siirtämiseen on korona-viruksen leviämisestä johtuva turvallisuustilanteen epävarmuus sekä viranomaisten määräyksistä seuraavat rajoitukset konserttisalien asiakasmääriin.

Joissakin kaupungeissa myös konserttipaikat vaihtuvat. Uutena kiertuepaikkakuntana mukaan tulee Turku.

Uudet konserttipäivät ovat seuraavat:

LAHTI, Ristin kirkko, pe 11.3. KLO 19

TURKU, Tuomiokirkko, la 12.3. KLO 19

LAPPEENRANTA, Marian kirkko, ke 16.3. KLO 19

JOENSUU, Joensuun kirkko, la 19.3. KLO 19

KUOPIO, Musiikkikeskus, su 20.3. KLO 15

HÄMEENLINNA, Verkatehdas, ke 23.3. KLO 19

Kaikki aiemmin Mestarit ja Mestari ja Diiva- konsertteihin jo lunastetut liput käyvät vastaavalla paikkakunnalla sellaisinaan pääsylippuna myös uutena ajankohtana. Lipunostaneen ei tarvitse tehdä mitään toimenpiteitä.

Poikkeuksen tästä muodostaa Lahden Sibelius-taloon Mestari ja Diiva-konserttiin lunastetut liput. Ne pitää lunastaa takaisin. (Katso linkki alla)

HUOM!
Jos haluatte ostaa uuden lipun Ristin kirkkoon, samaan konserttiin 2022, saat lipun ilman toimitusmaksua ja lisäksi 5€:n alennuksen lipun hinnasta. (Etu yht. 8,5€) Voit ostaa uuden lipun erikoishintaan tästä linkistä 21.5.2021 saakka. LINKKI>>

Lipun hinnan palautus:

Ne asiakkaat, jotka eivät pääse osallistumaan maaliskuuhun 2022 siirrettyyn konserttiin ja haluavat maksamansa lipun hinnan takaisin (palvelumaksua ei palauteta), voivat hakea sitä konserttipaikan lippuoperaattorista riippuen seuraavasti:

Lahti ja Lappeenranta, Joensuu:

Palautukset Lippupisteestä: https://web.lippu.fi/palautus/
Lipun hinnan palautusta on haettava 21.5.2021 mennessä!

Kuopio:

Palautukset Lippupisteestä: https://web.lippu.fi/palautus/
Palautukset Musiikkikeskuksesta: http://bit.ly/KuopionMusiikkikeskus_palautus
Lipun hinnan palautusta on haettava 21.5.2021 mennessä!

Hämeenlinna:

Palautukset Ticketmaster:  https://help.ticketmaster.fi/hc/fi/articles/360006469714-Miten-toimin-jos-tilaisuus-peruuntuu-
Lipun hinnan palautusta on haettava 21.5.2021 mennessä!

 

Jatkamme sinnikkäästi kohti tulevaa, parempia, turvallisempia päiviä. Pahoittelemme asiakkaille aiheutuvaa harmia, ja toivomme kevään 2022 konsertin korvaavan pitkäksi venyneen odotuksen!

Lisätiedot:

HeartBrain Oy
Jan Hultin
Toimitusjohtaja
[email protected]
0400 483 578


MESTARI ja DIIVA:
Basso Jaakko Ryhänen & sopraano Johanna Rusanen

Pianistina Jukka Nykänen

Vanha Mestari, basso Jaakko Ryhänen kohtaa upean Diivan, sopraano Johanna Rusasen. Konserttiohjelma on vaikuttava kokonaisuus alkaen dramaattisista ooppera-aarioista, siirtyen suomalaisten klassikoiden kautta upeaan finaaliin, kohtauksiin Viimeiset kiusaukset – oopperasta!

Italian kielessä sana Diva tarkoittaa oopperan ylistettyä tähtilaulajaa ja sellainenhan Johanna Rusanen juuri on! Hänen upea äänensä ja karismaattinen persoonansa vangitsevat kuulijan.

Jaakko Ryhäsen astuessa lavalle, yleisö tietää, että kyseessä on suuri Mestari. Hänen äänensä voima ja ainutlaatuinen väri ovat aina vain mitä hienointa kuultavaa.

Konsertin pianistina on virtuosimainen Jukka Nykänen.

Tämä konsertti jättää kuulijaansa syvän jäljen!

Kiertueaikataulu

Ristin kirkko
Kirkkokatu 4
15110 Lahti

Pianistina Jukka Nykänen

Tuomiokirkko
Tuomiokirkonkatu 1
20500 Turku

Pianistina Jukka Nykänen

Marian kirkko
Kirkkokatu 11
53100 Lappeenranta

Pianistina Jukka Nykänen

Joensuun kirkko
Papinkatu 1 B
80110 Joensuu

Pianistina Jukka Nykänen

Musiikkikeskus
Kuopionlahdenkatu 23
70100 Kuopio

Pianistina Jukka Nykänen

Verkatehdas, Vanaja-sali
Paasikiventie 2
Hämeenlinna

Pianistina Jukka Nykänen

Lisätietoja esiintyjistä

Dramaattisen sopraanon Johanna Rusasen juuret ovat syvällä kainuulaisessa ja savolaisessa maaperässä. Kanttori-isänsä kannustamana hän lauloi ja soitti pianoa sekä huilua jo pienestä lapsesta saakka ja ammattiopintojen lopuksi hän valmistui Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi. Lisäksi hän on täydentänyt lauluopintojaan Berliinissä ja Wienissä.

Johanna Rusanen on voittanut Timo Mustakallio -laulukilpailun vuonna 1995 ja Lappeenrannan valtakunnallisen laulukilpailun 1996. Vuonna 1997 hän vastaanotti Martti Talvela -stipendin, ja vuosiksi 1998–2000 hänelle myönnettiin stipendi Berliinin Deutsche Operiin. Johanna Rusanen palkittiin Karita Mattila -palkinnolla vuonna 2001.

Johanna Rusanen debytoi Suomen Kansallisoopperassa sekä Savonlinnan Oopperajuhlilla vuonna 1997. Hän on laulanut myös Berliinin Deutsche Operissa, Moskovan Bolshoi-oopperassa Savonlinnan Oopperajuhlien tuotannossa, Torinon Teatro Regiossa, Teatro Municipal de São Paulossa sekä Deutsche Oper am Rheinissa. Hänen tärkeimpiä roolejaan ovat Kokkosen Viimeiset kiusaukset-oopperan Riitta, Puccinin Tosca ja Turandot, Verdin Kohtalon voiman Leonora, Wagnerin Tannhäuserin Venus, Lohengrinin Ortrud sekä Tristan ja Isolden Isolde.

Johanna Rusanen on konsertoinut kotimaisten musiikkijuhlien lisäksi muun muassa Chicagon Grant Park Music -festivaaleilla, Varsovan Beethoven-festivaaleilla ja Krzysztof Penderecki -festivaaleilla sekä Lontoon BBC Proms -festivaaleilla.

Vuosien 2017–2019 roolitöihin ovat kuuluneet muun muassa Louchen rooli Turun Logomossa maailmanensi-iltansa saaneessa Müller-Berghausin Die Kalewainen in Pochjola -oopperassa, Ida Lankisen ja Kitty Linderin roolit Kantelisen Mannerheim-oopperassa Ilmajoen Musiikkijuhlilla, Sallisen Kullervo-oopperan äidin rooli Savonlinnan Oopperajuhlilla sekä Iiro Rantalan Pikaparantola-oopperan naispäärooli Sopraano.

Johanna Rusanen palkittiin vuonna 2017 Grammylla Warner Classics -levy-yhtiön tuottamasta Penderecki conducts Penderecki -levytyksestä.

Johanna Rusanen on myös tunnettu siitä, ettei hän kaihda eri musiikinlajien yhdistelemistä. Hän on esiintynyt paljon mm. suomalaisten jazzmuusikoiden kuten Iiro Rantalan ja Lenni-Kalle Taipaleen kanssa. Legendaarisen Kari Tapion kanssa hänellä oli 2000-luvun alussa yhteinen kiertue. Hän on myös laulanut Leningrad Cowboys- sekä Waltari-yhtyeiden kanssa. Viimeisimpänä Sonata Arctica -yhtyeen Tony Kakon kanssa Sonata Sinfonica -spektaakkelissa Oulun jäähallissa vuoden 2018 syyskuussa.

Kausilla 2020-2021 Johanna Rusanen tulee debytoimaan Brünnhilden roolissa Richard Wagnerin oopperoissa Valkyyria, Siegfried ja Jumalten tuho Suomen Kansallisoopperan uudessa Ring-produktiossa.

Jaakko Ryhänen aloitti uransa Suomen Kansallisoopperassa vuonna 1972.

Jaakko Ryhäsen kansainvälinen solistiura käynnistyi New Yorkin Metropolitanissa vuonna 1983. Ryhäsen vakinaisina vierailukohteina ovat sen jälkeen olleet Euroopan suuret oopperatalot: Berliini, München, Lontoon Covent Garden, Wienin valtionooppera, Milanon La Scala , Pietarin Mariinski-teatteri, Moskovan Bolshoi, Berliinin Deutsche Opern, Baijerin ooppera, Bryssel, Leipzig, Zürich, Geneve, Pariisi, Hampurin valtionoopperat sekä Madrid. Hän on ollut kiinnitettynä Wienin valtionoopperan solistikuntaan. Lisäksi hän on vieraillut säännöllisesti  mm. Chicagossa Lyric Operassa, Los Angelesissa sekä Bayreuthin musiikkijuhlilla vuosina 2004-2007.

Hän on uransa aikana esiintynyt oopperakirjallisuuden keskeisissä bassorooleissa kuten mm. Mozartin Taikahuilun Sarastrona, Ryöstö Seraljista -oopperan Osminina, Don Giovannin Komtuurina ja Leporellona, Figaron häiden Don Bartolona, Verdin Don Carlosin Filipinä,  Macbethin Banquona, Rigoletton Sparafucilena, Simon Boccanegran Fiescona,  Rossinin Sevillan parturin Don Basiliona, Wagnerin Valkyyrian Hundingina, Lentävän hollantilaisen Dalandina, Lohengrinin Kuningas Henrikinä, Beethovenin Fidelion Roccona, Musorgskin Boris Godunovin nimiroolissa, Tshaikovskin Jevgeni Oneginin Gremininä.

Oopperauran ohella Jaakko Ryhänen on vieraillut eri puolilla maailmaa myös konsertti- ja oratoriosolistina.

Ryhänen on tehnyt lukuisan määrän levytyksiä; Oopperaa, liediä, hengellistä sekä viihdemusiikkia.

Oman laulu-uransa ohella Ryhänen on tehnyt merkittävän uran laulupedagogina ja toiminut professorina Sibelius-Akatemiassa, professorina ja osaston johtajana Eestin musiikki- ja teatteriakatemian lauluosastolla Tallinnassa sekä Tampereen ammattikorkeakoulun yliopettajana. Hänellä on edelleen lauluoppilaita mm. Sibelius-Akatemiasta. Ryhänen on kouluttanut useita oopperalaulajia, jotka työskentelevät tällä hetkellä ympäri Eurooppaa. Ryhänen jatkaa aktiivisesti uraansa ensisijaisesti pedagogina, mutta konsertoi myös edelleen tiivisti.

Suomen Leijonan komentajamerkki 2016
Promotoitu Eestin musiikki- ja teatteriakatemian kunniatohtoriksi 2014.
Suomen Kulttuurirahaston palkinto 2013
Pro Finlandia-mitalli vuonna 1988

Liput 40 €

Lasten liput alk. 33 €

Lippujen hinnat sisältävät arvonlisäveron ja verkkokaupasta ostaessa palvelupalkkion, ilman toimitusmaksua, sekä käsittelykulut.

Osta liput puhelimitse

Hämeenlinnan konserttien myyntipalvelu:
0600 10 800
 (1,98 euroa/min+pvm) tai
0600 10 020 (6,84 euroa/puhelu+pvm).
Avoinna ma – la 8 – 21, su ja pyhäisin 10 – 18 (Poikkeukset mahdollisia).
Lippuja myy Ticketmaster.

Lappeenrannan, Joensuun ja Kuopion konserttien myyntipalvelu:
0600 900 900 
(2 €/alk.min+mpm/pvm)
Lipunmyynti avoinna maanantai – lauantai 9 – 21, sunnuntai 10 – 18.
Lappeenrannan konserttiin pyörätuoli- ja avustajalippuvaraukset vain suoraan lipunmyynnistä 05-616 2290 ja [email protected]
Lippuja myy Lippu.fi.

Osta liput myyntipisteestä

Mikkelin, Oulun ja Hämeenlinnan konserttien lipunmyyntipisteet löydät tästä >>

Lappeenrannan, Joensuun ja Kuopion konserttien lipunmyyntipisteet löydät tästä >>

Lappeenrannan, Kuopion ja Joensuun konsertteihin voit ostaa lippuja myös R-kioskeilta. Konserttisalit myyvät lippuja myös ennakkoon.